AYDIN / NAZİLLİ - Turan Ortaokulu

Tarihçemiz

1938 Yılında Turan mahallesindeki çocukları okutmak üzere bir evde eğitim ve öğretime başlamıştır.

1950 yılında şu anki binasının olduğu yerde eğitim ve öğretime devam etmiştir.

2002 yılında okul ekonomik ömrünü tamamladığından yıkılarak yenisi yapılmış ve 2003 yılında şimdiki haliyle devam etmiştir.Yıkım durumunda Recebbey İlköğretim okulunda 1 yıl kalınmıştır.

Okulumuz 4 katlı ve 24 derslikli olarak devam etmektedir.

20014/2015 Öğretim yılı sonunda 4+4+4 kapsamında okullar ilkokul ,ortaokul olarak ayrışmış olup;

İlkokul bölümümüz öğrenci ve öğretmenleriyle Cumhuriyet İlkokuluna gitmiş,Cumhuriyet ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Turan ortaokuluna gelmişlerdir

2015/2016 Öğretim yılı başında okulların açılmasının 3. Haftasında gerekli altyapı çalışmaları tamamlanarak normal öğretime geçilmiş ve halen devam etmektedir.

Yeni kayıt sahamız genişlemiş ,Turan mahallesi  ile Cumhuriyet mahallesinin bir bölümü olarak genişlemiştir.

Okulumuz bahçesine gerekli izinler alınarak belediyemiz tarafından bir adet kantin yapılmıştır.

Okulumuzun her katında öğrenci kız- erkek tuvaletleri , öğretmen bay- bayan tuvaletleri bulunmaktadır.

1 müdür odası , 2 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası,1 memur odası, 1 hizmetliler odası bulunmaktadır.

Okulumuz katı yakıtlı kalorifer ile ısınmaktadır.

Bahçemizin yüzölçümü 1600 metre kara ve binamızın toplam yüzölçümü 2500 metrekaredir.

Yayın: 04.10.2017 - Güncelleme: 10.03.2021 09:46 - Görüntülenme: 1625